Poni Games

 

Els Poni Games són una disciplina eqüestre que es juga per equips (de 4/5 jugadors).Tots els jocs es poden adaptar per jugar-se per parelles i/o individual.

És una disciplina de col·laboració. Sense contacte amb els oponents, cada equip juga en el seu terreny de joc, anomenat carrer, i aquest no es pot compartir durant el transcurs del joc. Un cop finalitzat cada joc, els equips poden canviar de carrer, però en cap cas un equip pot envair el carrer de l’altre. No hi ha contacte amb els oponents, encara que si que hi ha contacte entre els integrants del mateix equip.

Es una disciplina amb complements, gairebé tots els jocs es juguen amb algun tipus de complement que s’ha d’agafar, passar, desar, encistellar, … Normalment és aquest complement, o l’habilitat o destresa que d’ell es desprèn, el que dona nom al joc.

La disciplina combina destresa i velocitat; sempre són jocs de relleus, i l’equip que creua la línia d’arribada en primera posició sense cometre errades, és l’equip que guanya el joc. Com a disciplina afavoreix de manera específica, l’equilibri i la coordinació al damunt del poni i també peu a terra (al costat del poni).

El joc, porta implícit un component competitiu, i la disciplina de Poni Games és ideal per introduir els genets i amazones en l’entramat de la competició eqüestre. Competir a través del joc per equips i en rondes de 6 a 12 jocs fa que els genets i amazones puguin gaudir de la sessió amb moltes oportunitats d’actuar de manera positiva.

La disciplina porta de la mà un element clau i molt positiu en la formació global del genet: l’errada és permesa, el nen pot equivocar-se i fallar, però si es capaç de corregir l’errada pot continuar jugant i l’equip encara pot guanyar. En cas de no corregir-se l’errada, l’equip queda eliminat en aquell joc i obté la puntuació mínima encara que arribi el primer a la meta. És molt remarcable doncs, la càrrega pedagògica que comporta aquesta disciplina que combina molts elements de l’equitació clàssica amb destreses i habilitats motrius bàsiques, i amb actituds i valors que ajuden al desenvolupament holístic dels nostres genets i amazones.


logo

Federació Catalana d’Hípica
CASA DE L'ESPORT
Rambla Guipúscoa, 23-25,
4a planta, porta E
08018 - Barcelona

Color I Color II Color III Color IV Color V Color VI