JUTGES

El Panot, obstacle protagonista del CSIO Barcelona 2023

  • Published in
  • Categoría: Salt

Emilio Zegrí presidente de la Fundación RCPB 2Ahir es va fer la presentació oficial de l'obstacle guanyador de la IX edició del concurs "Un salt per a la ciutat", que consisteix a dissenyar un obstacle per al CSIO Barcelona.

Els estudiants de BAU, Centre Universitari d'Arts i Disseny, han presentat el seu innovador projecte, "El Panot", inspirat en la clàssica rajola barcelonina, que fusiona la tradició esportiva amb la identitat cultural de Barcelona. La presentació s'ha desenvolupat al centre de divulgació Oficial de la 37a America's Cup i ha suposat un nexe d'unió entre dos esdeveniments històrics de l'esport internacional que posen en valor el paper de Barcelona en l'escena esportiva global.

La presentació ha reunit, entre d'altres, a Susana Closa, Gerent de l'Institut Barcelona Esports; Josep March, representant territorial de l'esport a Barcelona; Emilio Zegrí, president de la Fundació RCPB; Santiago Mercé, president del CSIO Barcelona; Elisabeth Plantada, directora de BAU, Centre Universitari d'Arts i Disseny; Xavier Andrades, director de l'America's Cup Experience; Natalia Vía-Dufresne, directora de relacions externes de l'America's Cup Experience; estudiants, professors i amants de l'esport eqüestre. Els guanyadors del concurs, Marta González, Gerard Pita i Olga Barber, joves talents de BAU, han confirmat que es van inspirar en l'icònic "panot" de Barcelona per donar vida a un obstacle que captura l'essència de la Ciutat Comtal. L'estructura, amb dues variacions intercanviables, mostra la silueta de la flor del panot i una piràmide amb el patró de "panots".

"Un Salt per a la Ciutat" no només té com a objectiu continuar reforçant el vincle existent entre la centenària competició esportiva del Reial Club de Polo amb Barcelona, sinó que suposa una acció internacional de promoció de la Ciutat.

Susana Closa, Gerent de l'Institut Barcelona Esports, ha elogiat la col·laboració única i la seva contribució a la promoció de Barcelona. "Aquest projecte busca la simbiosi entre el CSIO Barcelona i la ciutat amb elements molt simbòlics", ha afirmat Closa. "És un clar exemple del vincle que hi ha entre Barcelona i l'esport", ha afegit.el panot csio

Per a Josep March, representant territorial de l'Esport a Barcelona, "aquest obstacle formarà part d'un dels esdeveniments esportius més destacats de la nostra ciutat, el CSIO Barcelona en la seva 111a edició."

"Aquesta col·laboració és un testimoni de la creativitat i innovació que impulsa la nostra ciutat", ha afirmat Emilio Zegrí, president de la Fundació RCPB. "'El Panot' afegirà un toc distintiu i enriquidor al nostre esdeveniment, subratllant el compromís de Barcelona amb l'esport eqüestre."

Xavier Andrades, director de l'America's Cup Experience, ha agraït la visita del CSIO Barcelona al centre de divulgació oficial de la 37a America's Cup per a la presentació del seu nou obstacle i va destacar la diversitat esportiva de la ciutat.

El CSIO Barcelona, que acull per desè any consecutiu la final mundial de la Longines FEI Nations Cup, es disputarà al Reial Club de Polo de Barcelona del 28 de setembre a l'1 d'octubre.

Escribir un comentario


Código de seguridad
Refescar

logo

Federació Catalana d’Hípica
CASA DE L'ESPORT
Rambla Guipúscoa, 23-25,
4a planta, porta E
08018 - Barcelona

Color I Color II Color III Color IV Color V Color VI