Comunicació a tots els federats

  • Published in

logo FCH Color TransparenteL’Ordre SND / 38/2020 de 3 de maig, per fi, regula la flexibilització durant el període de desescalada, de la pràctica de l'esport professional, federat i d'alt nivell.

 

 

 L'exposició de motius de l'Ordre així ho estableix i diu:

  1. Aquesta ordre regula les condicions en què s'ha de fer la volta a l'activitat en aquesta primera fase.
  1. Aquestes condicions s'han d'aplicar, sense perjudici del protocol bàsic d'actuació elaborat pel Consejo Superior de Deportes (CSD). Aquest protocol és el que es va publicar ahir pel Ministeri d'Agricultura i esport.

Aquest estudi pràctic d'urgència comprèn les dues disposicions, i per tant es realitza a la llum de les dues. L'Ordre té la virtut de ser simple i curta. Però això vol dir també que cal buscar els detalls, una mica confusos, en el Protocol de CSD.

El capítol II de l'Ordre estableix:

Article 8: Condicions per a professionals i esportistes d'alt nivell:

Poden realitzar entrenaments de forma individual a l'aire lliure a la seva província de residència.

Han de mantenir les mesures de distanciament i higiene conegudes.

Només podran anar acompanyats d'un altre esportista, els esportistes d'esport adaptat i paralímpic.

La durada i horari del seu entrenament no es limita.

Pot estar acompanyat d’un entrenador però adoptant les distàncies, mínim de 2 metres,10 metres recomanables.

S’acreditarà la condició de esportista professional o DAN amb certificat o bé amb la targeta federativa corresponent. En cas de no tenir-la, sol.licitara a Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.

El llistat d’esportistes DAN es pot consultar al CSD o bé a la Federació Catalana d’Hípica. Els esportistes DAN, (esportistes d'alt nivell o d'interès nacional), són els qualificats així pel Consell Superior d'Esports, i publicats com a tal en el BOE, i cal NO confondre'ls amb els esportistes ARC (alt rendiment català), del Consell Català de l’Esport, ni amb els inclosos en els plans de tecnificació de la RFHE.

Article 9: Regula la tornada a l’esport dels federats

Es limita l'horari de la pràctica: Només podran entrenar-se de 6 a 10h i de 20 a 23h. Això sí, 2 cops a el dia en tals lapses de temps, el que facilita als que tenen més d'un cavall.

No s'estableix límit d'edat. Si acudim a l'protocol CSD veurem que poden (no han de) anar acompanyats d'un adult que respecti les distàncies.

Per primera vegada el legislador contempla l'activitat eqüestre -ja era hora- i permet que el federat que s'entreni amb animals ho faci a l'aire lliure, de manera individualitzada i (això és molt rellevant) en el lloc on els animals romanguin. Això sí, amb cita prèvia i en els horaris abans indicats.

També resulta remarcable que, a diferència de l'Ordre d'ahir, no es prohibeix l'accés dels esportistes hípics a les instal·lacions en vehicles de motor. El que no es prohibeix està permès.

Es preveuen les mateixes condicions per als federats d’hípica adaptada i paralímpica que abans hem vist per a professionals.

En el cas dels federats no es permet la presència d'entrenadors ni personal auxiliar en l'entrenament. Això tanca el pas de moment a les classes i escoles, caldrà esperar a la fase 2.

En el cas dels federats es contempla de manera radical que n'hi haurà prou amb la seva llicència per acreditar-les. En cas de no tenir la targeta federativa es pot demanar a Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.

LA JUNTA DIRECTIVA

Federació Catalana d’Hípica

Barcelona, 3 de maig de 2020.

 Condicions per la pràctica d'esport federat Fase 0

logo

Federació Catalana d’Hípica
CASA DE L'ESPORT
Rambla Guipúscoa, 23-25,
4a planta, porta E
08018 - Barcelona

Color I Color II Color III Color IV Color V Color VI