Darreres informacions sobre el brot de Rinoneumonitis

  • Published in

Logo FCH Color bueno pequeñoA continuació us deixem el resum de les conclusions de la reunió mantinguda en el dia d’ahir entre la FEI, MAPA (ministeri) i la RFHE per abordar l’assumpte de les competicions internacionals a Espanya un cop detectat el focus greu  de rinoneumonitis al nostre país.

 

Com podreu llegir a continuació, es suspèn la competició nacional  i la internacional a tot el territori, durant al mes de març

http://www.rfhe.com/competicion-internacional-en-espana-durante-el-mes-de-marzo-nota-conjunta-fei-mapa-y-rfhe/

http://www.rfhe.com/suspension-de-toda-la-competicion-nacional-del-mes-de-marzo/

Així mateix, preguem eviteu el moviment equí i l’entrada i sortida de cavalls de les vostres instal·lacions.

Us recordem que és necessari extremar les mesures:

  • Seguiment veterinari de l’estat de salut de tots els cavalls i comunicar qualsevol incidència als SVO de l’oficina comarcal corresponent amb caràcter d’urgència.
  •  Aïllar als cavalls procedents del centre hípic amb sospita de HVE-1 en boxes, pastures o patis, etc separats de la resta d’animals. El personal que es faci càrrec d’aquests animals cal que utilitzi roba i calçat exclusius.
  • Netejar i desinfectar el camió o remolc o altres utensilis que hagin estat en contacte amb els animals sospitosos.
  •  Mesurar la temperatura dels animals i fer una valoració clínica del seu estat.
  • Evitar l’entrada i sortida d’èquids al centre i per tant no acollir cavalls de trànsit.  En el cas de moviment d’èquids d’urgència és necessari garantir la traçabilitat.
  •  Es necessari establir un protocol de desinfecció a cada club / centre hípic (desinfecció de sabates i roba) revisat pel veterinari de cada centre.
  •  Us recordem que tot i que els vostres cavalls estiguin vacunats, heu d’extremar igualment  les precaucions ja que  l’actual brot de Rino és molt virulent.

A continuació us deixem enllaç al protocol del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació sobre la Rinoneumonitis, que us convidem a llegir amb atenció, així com l'enllaç on trobareu tota la informació sobre aquesta malaltia.

http://www.rfhe.com/wp-content/uploads/2021/02/protocolorinoneumoniaequinajunio2020_tcm30-535814.pdf

https://www.mapa.gob.es/es/ganaderia/temas/sanidad-animal-higiene-ganadera/sanidad-animal/enfermedades/Rinoneumonia_Equina.aspx

 

logo

Federació Catalana d’Hípica
CASA DE L'ESPORT
Rambla Guipúscoa, 23-25,
4a planta, porta E
08018 - Barcelona

Color I Color II Color III Color IV Color V Color VI