Horseball

El horseball és un joc que enfronta a dos equips de quatre jugadors per costat (més dues reserves de cada equip) que han de recollir del sòl, sense desmuntar, una pilota embolicada en una armadura amb sis rosteixes de cuir i, que a través d'un conjunt de passades i defenses, l'han d'introduir en unes canastres enlairades verticalment en els extrems del camp.

Adaptació europea del joc de l'ànec d'Argentina, és una hàbil barreja de bàsquet, rugbi i equitació. L'objectiu és aconseguir el major nombre de gols en les canastres verticals de l'equip contrari. Tot això amb intervenció d’ almenys tres jugadors de l'equip atacant en cada jugada. És necessari que es realitzin tres passades entre jugadors diferents.

Aquesta disciplina destaca per la seva espectacularitat, la rapidesa de moviments de cada jugador amb el seu cavall i la peculiaritat de recollir la pilota sense baixar del cavall cada cop que aquesta cau a terra.

Els equips són mixts i el joc es desenvolupa en una pista de 60 x 30 amb dues zones de seguretat separades per dos cilindres inflables. 

Hi han diverses categories d'edats: Pussins (8 a 10 anys), Benjamins (10 a 12 anys), Cadets (12 a 14 anys), Juvenils (15 a 17 anys), i Sènior. A Catalunya  hi ha una Primera i una Segona divisió Sènior. 

 

logo

Federació Catalana d’Hípica
CASA DE L'ESPORT
Rambla Guipúscoa, 23-25,
4a planta, porta E
08018 - Barcelona

Color I Color II Color III Color IV Color V Color VI