Marie Follet: “Els Pony Games no són una Gimcana amb Ponis, és una disciplina que requereix molta tècnica eqüestre”

  • Published in

Marie Follet_1Marie Follet, és una de les grans impulsores dels Pony Games a Catalunya, una disciplina molt jove però que comença a arrelar-se molt ràpidament en el nostre territori, i que en el mes de d’abril tindrà una prova de foc amb la realització a Barcelona d’una de les competicions internacionals més importants d’aquesta disciplina: Peter Dale Cup. Marie, ens dona la seva visió dels Pony Games en la següent entrevista.

 

Marie , ens pots explicar en què consisteixen els Pony Games ?


Els Pony Games són una competició entre equips de 5 genets que consisteix en carreres de relleus , en les que en cada prova hi ha una dificultat afegida . Cada equip té un carril assignat i la prova s'efectua en línies paral leles . Els equips no tenen contactes entre ells com succeeix en altres disciplines com el Polo o el Horse ball. Els equips estan formats per 5 genets i 5 ponis , encara que són només 4 els que competeixen en cada cursa . Les proves són complicades i per realitzar-les amb èxit es necessita: Habilitat , control del poni i gran concentració . Aquest fet, permet valorar les qualitats individuals de cada genet segons les característiques específiques de cada prova .


En què es diferencia una competició de Pony Games a una de Ponis?


El fet més diferenciador és el públic, ja que es pot animar i aplaudir els seus equips .És un esport d'equip, on cada equip té la seva mateixa vestimenta i colors que representa el seu club. L’ambient no té res a veure per ser d'equip i no individual .


Com va sorgir la idea de crear els Pony Games a Catalunya ?


Portava temps jugant amb els meus alumnes , fins que un dia vàrem parlar amb altres col•legues del sector i vaig fer una primera reunió , per informar i organitzar el 1r concurs en el Sol Solet. El 13 novembre 2011 vam fer el primer concurs amb una participació de 96 nens.

Marie , tenim entès que els Pony Games tenen molta acceptació en altres països com França . L'objectiu a llarg termini és crear una estructura com la que existeix a França?


poEstem en temps de molta crisi , cal cuidar el client i fer que torni el teu club, per això es molt important promocionar l'equitació de base que és l'equitació de ponis . En altres països ja s'han adonat del volum que mou el sector de l’hípica ,i això no és de l'equitació elitista sinó de les classes de cada dia, per això quan més promocionarem els Pony Games , tindrem una base més amplia de nens.


Encara que és una competició amb poc recorregut a Catalunya , aquest any , Barcelona ha estat escollida com una de les seus de la Peter Dale Cup , una de les competicions internacionals més prestigioses , creus que l'elecció de Barcelona impulsarà als Pony Games en el nostre territori ?


" Aquí a Catalunya aneu molt de pressa" , aquest comentari és de Sabine Barbier entrenadora dels equips de França, i es que aquí a Catalunya som experts en la realització d’activitats esportives a més del caràcter i la força de la gent .... Ara toca promocionar més per poder tenir més equips i pujar el nivell i ensenyar que els Pony Games no és un gimcana a poni , és una disciplina que requereix molta tècnica eqüestre.


Fas uns dies , tu , juntament amb altres membres de la comissió de Pony Games , us vau reunir amb la RFHE i tot sembla indicar que en breu seran admesos els Pony Games com una nova disciplina hípica . Podem conèixer una mica més d'aquest acord i en què repercutirà?


poni games_eolPortem parlant amb Fernando Vizcaíno, Director Tècnic de la RFHE, des de fa ja uns mesos , i la junta directiva de la RFHE ha aprovat l’iniciï de l'activitat, i en la propera Assemblea extraordinària s’aprovarà per complet la disciplina. En la darrera reunió vàrem presentar la reglamentació de la competició i els van ensenyar el Reglament de la Lliga Catalana, per tenir una base de la nova competició. Ara mateix, ja han començat a realitzar-se competicions territorials de Pony Games a Santander i Madrid. Confiem en què aquest any podem aconseguir la realització del primer Campionat d’Espanya. Actualment, la Comissió de Pony Games està integrada per 10 persones de diferents federacions territorials, com són l’Aragonesa, Madrilenya, Asturiana,Càntabre....


Quin és el principal handicap que us esteu trobat per al desenvolupament d'aquesta activitat ...

Aquí a Catalunya cap , gràcies a la bona feina i a l’ajuda del President de la Federació, Emili Zegrí, i del Director Tècnic de la Federació, Paco Guerra. A nivell nacional, els problemes principals han estat la burocràcia espanyola. Nosaltres volem treballar per preparar equips pels propers Campionats d’Europa, però això a nivell nacional ho veuen molt lluny i ens demanen anar poc a poc.


 L'any passat durant la celebració de la final del CSIO ***** Barcelona , vam poder gaudir d'una exhibició de Pony Games , que vist els aplaudiments que va despertar en el públic va agradar molt. Com van viure els genets i amazones aquesta demostració?


po5Els espectadors es van adonar que no era una simple gimcana , que aquests nens fan coses increïble com pujar al galop , recollir coses, etc....Al públic en general els agrada els Poni Games perquè hi ha molts jocs diferents, en total són 25, i no s’avorreixen.


Finalment , quin és el principal repte de la comissió de Pony Games per a aquesta temporada?


Principalment, la formació d’ àrbitres i jutges, amb la finalitat de millorar la qualitat de les competicions . A més de la vessant més formativa, també volem cercar patrocinadors per a la lliga, promocionar els Poni Games arreu de Catalunya, a més de mostrar els equips que participin a la Peter Dale, que tenim equips competitius en aquesta disciplina i sobretot que Barcelona, està preparada per acollir una gran competició com és la Copa Peter Dale .

 

 

 

    ÍNTIM I PERSONAL   

 

Una ciutat per viure: Barcelona

 Un lloc per perdre’s: La casa dels meus pares a Normandie

 Un Llibre: Le Petit Prince de St. Euxepery

 Una pel·lícula: Billy Elliot

 Actor o Actriu favorit: Meryl Streep i Clint Eastwood

 Un somni per complir: Campionat del Món com entrenadora de Pony Games

 Un esportista: Mark Todd

 Una cançó: Je T'emmene au vent de Louise Attaque

 Un cavall: Qualsevol poni.  

 

logo

Federació Catalana d’Hípica
CASA DE L'ESPORT
Rambla Guipúscoa, 23-25,
4a planta, porta E
08018 - Barcelona

Color I Color II Color III Color IV Color V Color VI