El 24 de novembre, i si no hi ha més casos, s'aixeca la suspensió cautelar de la competició a Catalunya

  • Published in

LOGFCHDesprés de les últimes instruccions rebudes del Departament d'Agricultura, Ramadera i Pesca de la Generalitat (DAAM), i un cop passats el 28 dies des del darrer cas conegut de Rinoneupmonitis, la FCH, en junta directiva de 12 de novembre, ha acordat aixecar la suspensió cautelar de la competició a Catalunya, a partir del proper 24 de novembre de 2014. Exceptuant les previstes a la comarca del Garraf.

D'aquesta manera, totes les competicions que estaven al calendari oficial de la Federació, a partir del proper dia 24, es podran dur a terme, exceptuant les previstes al Garraf, comarca que encara està sota control sanitari i que romandrà tancada fins nou avís del DAAM.

Per poder celebrar competició, els COs, seran lliures de sol•licitar als cavalls inscrits la vacunació de rinoneupmonitis, i restringir entrades de cavalls provinents de la comarca afectada, sempre i que així consti en el avançament de programa aprovat per la FCH.

Així i tot, i amb la intenció de minimitzar els riscos, aconsellem preneu nota de les mesures de prevenció que ens han estat enviades per L'Associació de veterinaris de Catalunya:
- Primovacunació un mínim de 15 dies abans de la competició
- Primovacunació, entre la primera i segona dosis, entre tres setmanes i tres mesos.
- Revacunació cada sis mesos
- S'aconsella restringir l'entrada d'animals de la zona afectada dins les competicions, fins que la Generalitat aixequi aquesta restricció.

logo

Federació Catalana d’Hípica
CASA DE L'ESPORT
Rambla Guipúscoa, 23-25,
4a planta, porta E
08018 - Barcelona

Color I Color II Color III Color IV Color V Color VI