Pau Dorca es torna a proclamar Campió d’Espanya de TREC

  • Published in
campionat espanya_2014Els passats dies 10 i 11 de Maig, a les instal•lacions del Club Hípico Montfragüe de Càceres, es va dur a terme el Campionat d’Espanya de TREC 2014. Aquest, va reunir la participació de les autonomies d’Andalusia, Catalunya, Castella i Lleó, Extremadura, Madrid, Navarra i València en les categories d’Absolut 4 estrelles i Júnior 2 estrelles.
 
 
La primera prova, la d’orientació (POR), es va iniciar el dia 10 a dos quarts de vuit del matí per tal d’evitar la calor que s’havia previst.  La prova dels més joves, els júniors, va tenir una durada de quatre hores i la dels més grans d’unes sis hores. No obstant això, van haver-hi binomis que van arribar passades les vuit hores. La dificultat de la prova va recaure sobre un traçat molt tècnic, sobretot en la categoria absoluta, on se li sumava la duresa de la climatologia i del terreny abrupte. Els guanyadors d’aquesta prova van ser en Javier Perales (absolut) i la Carla Zapata (júnior).
 
La segona prova, la d’aires (PAR), va transcórrer l’endemà de la POR, després que tots els cavalls passessin la revisió veterinària. Els guanyadors van ser el català Pau Dorca (absolut) i en Pablo Pinto (júnior). 
 
La tercera i última prova, la Prova de Terreny Variat (PTV) va constar de 16 obstacles i un recorregut de 2km. Els diferents obstacles combinaven la confiança del binomi en obstacles de calma, com pujar a un remolc o travessar un gual d’aigua, amb proves de potència, com saltar un tronc o un profund fossat. Els guanyadors de la PTV van tornar a ser Pau Dorca (absolut) i  Pablo Pinto (júnior).
 
Finalment, després de la suma de tots els punts de les 3 proves, es varen proclamar Campions d’Espanya de TREC 2014 el català Pau Dorca muntant Lukas 510 en la categoria absoluta i en Pablo Pinto muntant Zambra en la categoria júnior. El primer debut en un campionat d’Espanya de les joves promeses catalanes, Aleix Font amb Puk du pistrac, Sílvia Torrents amb Wiesje i Bernat Font amb Estrella 90 va ser molt bona, ja que, tot i la duresa de les proves, van quedar en 4a, 5a i 6a posició respectivament.
 
Cal destacar que, durant tot el concurs, es va gaudir d’un molt bon ambient i grans mostres de companyerisme entre els participants, en un Campionat que va proclamar per setena vegada a Pau Dorca com a Campió d’Espanya. 
 
Escribir un comentario


Código de seguridad
Refescar

logo

Federació Catalana d’Hípica
CASA DE L'ESPORT
Rambla Guipúscoa, 23-25,
4a planta, porta E
08018 - Barcelona

Color I Color II Color III Color IV Color V Color VI