Primer itinerari eqüestre a Anglès

 • Published in

Marxa Hipica Manubens 3 L'associació de rutes eqüestres, Cowboys de la Selva ens proposa un nou itinerari eqüestre, al municipi d'Anglès.

Els amants de les rutes a cavall estan d'enhorabona ja que poden gaudir d'un itinerari eqüestre fixe, per les Guilleries orientals.

L'itinerari, un recorregut circular de 20 km, ens permet gaudir i conèixer les singularitats de la vegetació, fauna, paisatges i el patrimoni històric propi de les Guilleries. El trobareu a la web de l'Ajuntament d'Anglès, a la secció de turisme, i a l'APP d'autoguiatge de  Natura Local.

 Descripció de la Ruta:

Es comença al pàrquing de l'Avinguda Floricel d'Anglès. L'itinerari presenta dues parts diferenciades de pujada i dues de baixada, amb petits replans de descans. 

Sortim del poble cap a les mines del Sant Pare, on travessem la riera de Sant Amanç i, al seu costat, acompanyats de la vegetació frescal de les rieres, ens anem enfilant, passant per la casa del Rissec cap a Sant Amanç. Uns camps d'herba ens deixen veure la serra de Santa Bàrbara i el punt més alt on es troba l'ermita del mateix nom.

En un giravolt de la pista, surt el corriolet per pujar i baixar de Sant Amanç. Feta la visita, reprenem la pista i seguirem amunt passant per sota Can Garriga. Ara comença una de les parts amb pendent, on creuarem les primeres suredes i perxades de castanyer. A mitja pujada, en un giravolt d'esquerres hi ha un replà on gaudir de les vistes cap a llevant de la plana del Gironès.

En no res, arribem dalt la carena d'un dels esquenalls que baixa de la serra de Santa Bàrbara. El saltem i baixem per la banda solella cap al sot dels Closos. La baixada, per la mateixa pista, també dreta, travessa una sureda mediterrània amb clapes de pins replantats. Alerta perquè hi ha algun tram amb fort pendent i terra fluixa.

Arribats al fondo, creuem el barranc i anem de pla sota un frescal bosc caducifoli fins al mas enrunat del Conquet. Poc després, deixem la pista i la proximitat al torrent per girar a la dreta i començar a pujar el segon esquenall que, ara sí, ens portarà dalt la carena de la serra de Santa Bàrbara i d'aquí a l'ermita.

El paisatge de pujada és una bonica sureda amb arbusts mediterranis. En un tram planer arribem al mas viu dels Allorons i tot seguit per la runa del Casot. És a partir d'aquí, que la cosa s'enfila cap amunt de valent fins al Coll del Ruscall, tot just després de creuar una perxada de castanyers. Hem arribat a la carena de la serra de Sta. Bàrbara i ara, un puja-baixa suau ens portarà fins a l'ermita. Passat el coll del Ruscall, on hi ha uns bonics suros, travessem el primer alzinar mediterrani fins al encimbellat casal del Ruscall on, si hi pugem, gaudirem d'àmplies vistes damunt les Guilleries.

Arribem a l'encreuament de l'ermita: primer pujarem per la pista fins a l'ermita i després baixarem per un corriol dins l'alzinar, per tal de tornar al mateix punt i agafar la pista que dúiem, però ara en baixada cap al Pla dels Llancers. Dalt l'ermita és una bona parada per descansar, xalar de les vistes i fer un àpat.

Comencen els tres quilòmetres de baixada ininterrompuda fins a Anglès. Per pista arribem als Plans de Llancers i tot seguit, entrem en una bonica perxada de castanyers i, de sobte, trenquem a la dreta, seguint els senyals de GR (blanc-i-vermell) per començar a baixar per un corriol dret, estalviant les marrades que fa la pista. Continuarem així, pel GR i travessant la pista, entre clapes de castanyers i de suros, fins al bonic racó de la Font dels Gossos i d'aquí al mas de Bellvei. Sota el mas hi ha bona vista al poble de la Cellera de Ter.

Farem un tram de pista fins a un punt, passat un pi pinyer, agafem de nou el GR, ara força dret avall. De mica en mica, el sender es va suavitzant fins a enllaçar de nou amb la pista que ens mena a Anglès i per uns carrers fins al punt de sortida.
 

Consells

TRAÇAT

 • L'Itinerari transcorre per camins forestals i pel sender GR-178 (Ruta d'en
 • Serrallonga).
 • Trobareu senyals blaus, vermelles, de GR i grogues de sender local. No patiu, seguiu el track per la pista principal i quan hi hagi un desviament us avisarem.
 • L'itinerari és de dificultat mitjana, es pot realitzar als tres aires: pas, trot i galop.
 • Presenta dues parts de pujada i dues de baixada, clarament diferenciades, amb petits replans de tant en tant.
 • Les baixades pel GR tenen un fort pendent i en alguns trams el corriol està força malmès.
 • De baixada, sempre hi ha l'alternativa de continuar muntat per la pista.

AIGUA

 • Al parking de l'Avinguda Floricel, hi ha una font a l'entrada per abeurar els cavalls amb un cubell (personal)
 • Millor porteu aigua del poble.
 • La Font dels Gossos, pot no rajar i es troba al final de la ruta.

PRECAUCIONS

 • A les baixades pel GR s'ha de poder frenar el cavall i evitar que s'inclini molt.
 • Recordeu que les pistes poden estar transitades tant per vehicles com per bicicletes.
 • Als corriols hi poden haver excursionistes.

TERRENY

 • La pista de pujada, a alguns trams és de ferm fluix.
 • La pista de baixada al sot dels Closos també presenta trams inestables.
 • El corriol del GR de baixada a Anglès és dret i amb trams trencats.

MATERIAL

 • Esmorzar
 • Documentació del cavall i assegurances tant del cavall com del genet
 • Casc, equip de ruta, equip fred i pluja, cordades i cubell.
 • Es recomana portar kit de ferrar i farmaciola
Escribir un comentario


Código de seguridad
Refescar

logo

Federació Catalana d’Hípica
CASA DE L'ESPORT
Rambla Guipúscoa, 23-25,
4a planta, porta E
08018 - Barcelona

Color I Color II Color III Color IV Color V Color VI