Carla Onrubia i Fuerstenau, camí al Campionat d'Europa

  • Published in

carla onrubia y fuerstenauLa RFHE ha publicat el llistat de binomis seleccionats per a participar al Campionat d'Europa de Doma Paralímpica 2023, i la nostra amazona Carla Onrubia està entre ells.

 

A mitja temporada, la nostra amazona de doma paralímpica, Carla Onrubia, es proclamava amb tot just 15 anys, Campiona d'Espanya de Doma Paralímpica Grau III. Només uns mesos més tard, la RFHE  l'ha seleccionat per a participar al Campionat d'Europa  que se celebrarà a Riesenbeck (Alemanya) del 3 al 10 de setembre.  En aquesta ocasió, l'equip comptarà, només, amb tres binomis:

  • Felix Gómez i Merlín (Grau II)
  • Carmen López i Bribón de Ymas (Grau III)
  • Carla Onrubia i Fuerstenau (Grau III)

 Parlem amb Carla, que ens explica com ha rebut la notícia i com ha estat el seu recorregut fins aquí:

 

Pots explicar-nos una mica sobre tu i com et vas iniciar a la doma paralímpica?
carla petita 5 anys

Quan tenia dos anys i mig, em van detectar un tumor cerebral anomenat medul·loblastoma, el qual em van haver d'operar i vaig haver de rebre per uns anys tractament de quimioteràpia... per tot això m'han quedat seqüeles, que m'afecten motriument, en la força i en l'equilibri sobretot en el costat esquerre. Laia Barranco, la meva entrenadora, va ser la que ens va aconsellar entrar en aquesta disciplina, ja que fins a aquest moment estava competint en doma, al principi no me'l vaig prendre amb molt d'entusiasme, però ella em va explicar que no estava competint en igualtat de condicions que els altres, i que per molt que m'esforcés, sempre seria així, perquè les seqüeles que em va deixar el tumor, farien que no estigués en les mateixes condicions. En canvi, a la doma paralímpica estaria amb genets i amazones en igualtat. Avui m'alegro tant d'haver pres aquesta decisió, crec que és una de les millors que he pres mai.


Què et va inspirar a iniciar-te a l'esport eqüestre?


La passió de la meva mare ens va portar al món dels cavalls. A ella li agradaven des de petita i quan vaig acabar el tractament de quimioteràpia, vam començar les dues en aquest món i ara s'ha tornat també la meva passió.

Enhorabona per haver estat seleccionada per al Campionat Europeu de Doma Paralímpica! Què sents representant a Espanya i a la Federació Catalana d'Hípica en una competició tan prestigiosa?


Moltes gràcies!! La veritat és que, era un somni des de que era petita i és un honor i una il·lusió tremenda poder representar d'on visc i d'on sóc. Estic molt contenta d'haver arribat a aquí 

Quines són les teves expectatives i objectius per als pròxims campionats?


Principalment , gaudir i fer-ho tan bé com sigui possible i intentar poder estar sempre entre els millors.CARLA ENTREGA 6

Podries compartir alguns detalls sobre el teu entrenament i preparació abans de l'esdeveniment?


Jo intento fer sempre, exercicis d'estiraments, mobilitat i força a casa, que complementa amb els entrenaments a l'hípica amb Fusti (Fuerstenau)

Pots explicar-nos el teu recorregut fins ara en el món de l'equitació? Quins han estat els moments o assoliments més significatius fins al moment?


Vaig començar muntant als 4 anys, arribant a competir en doma clàssica a nivell territorial i va ser al 2020 què vaig començar amb la doma paralímpica, on hi participo a nivell nacional i internacional. El moment més emotiu per a mi, va ser fa 6 anys a la meva primera competició i ho vaig fer a casa , Equestrian Barranco. Els meus assoliments més importants, han estat: ser la primera classificada a la lliga territorial de la Federació Catalana nivell AP-Ponis 2019, ser campiona d'Espanya a Criterium 2021, Campiona d'Espanya per dos anys consecutius (2022 i 2023) i Campiona de Catalunya 2022. També em va fer molta il·lusió , haver batut el rècord d'un espanyol paralímpic en un internacional amb un 74'025% a Beloura (Portugal) en 2022

A quins reptes t'has enfrontat i com els has superat per a arribar fins aquí?

Jo m'he enfrontat a molts reptes al llarg de la meva vida, però el meu major repte, va ser superar un tumor cerebral. Aquests, els he superat, gràcies al meu esforç, al no deixar de rendir-me i en superar-me dia a dia sense parar de lluitar.

Pots descriure la teva relació amb el teu cavall? Què fa que aquesta relació sigui especial?


Fuerstenau i jo, connectem des del primer moment que ens vam conèixer i tenim un vincul increïblement gran; sabem el que vol l'un de l'altre i ens respectem molt. Els dos hem superat coses i ara junts som més forts, molt bons companys, ens sentim còmodes i amb moltes ganes.

Com prepares al teu cavall per a una competició important com el Campionat d'Europa?

Realitzem un calendari, on la Laia, planifica els dies que ella el munta i els dies que el munto jo. En aquests entrenaments, intercalem exercicis de les repises i conforme s'acosta la competició, practiquem les Reprises.

 IMG 4485 2Arribar a formar part d'un equip nacional és un esforç conjunt. Podries parlar-nos del teu entrenador i xarxa de suport que han contribuït a aquest èxit?


La meva relació amb Laia Barranco, la meva entrenadora, és molt bona, tant a nivell personal com professional, ella em coneix molt bé, des que era molt petita i sap fins a on pot exigir-me tant a mi, com a Fuerstenau i confio plenament en ella, no podria tenir millor entrenadora. L'altre gran suport, òbviament, són els meus pares. Gràcies a tots ells, he arribat fins a on estic.

Quin consell donaries als joves genets que aspiren a aconseguir l'èxit en la doma paralímpica o altres disciplines eqüestres?


Què l'impossible no existeix, que no renunciïn als seus somnis i que mai mirin a enrere, sempre endavant.

Més enllà del Campionat d'Europa, quins són els teus objectius a llarg termini en aquesta disciplina?

Els meus objectius a llarg termini són: anar a uns jocs paralímpics o a un campionat del món.

Escribir un comentario


Código de seguridad
Refescar

logo

Federació Catalana d’Hípica
CASA DE L'ESPORT
Rambla Guipúscoa, 23-25,
4a planta, porta E
08018 - Barcelona

Color I Color II Color III Color IV Color V Color VI