Suspès el Raid dels JEM

  • Published in

Raid espana TryonEl Campionat del Món de Raid 2018 ha estat suspès quan faltava una fase i Espanya dominava la competició. Quatre genets espanyols figuraven entre els cinc primers en el moment que es va decidir.

La primera fase de la competició va ser suspesa momentàniament a causa de que un grup de participants es perdessin en el traçat, demostrant la mala organització d'aquests jocs. La FEI va desatendre la petició de diversos caps d'equip que sol·licitaven la suspensió de la carrera i realitzar un nou Campionat del Món a Europa. La cursa es va reiniciar a les 11:15 h suspenent la primera fase tot i que alguns binomis ja havien cobert molts quilòmetres.

Els representants espanyols van saber dosificar la seva velocitat en molts trams de la prova, mentre que altres equips s'anaven quedant pel camí. A 21 quilòmetres per acabar la carrera, es va suspendre definitivament la prova. En aquest moment, Alex Luque era primer, Jaume Puntí segon, Jean Philippe Francès tercer, María Álvarez quarta i Omar Blanco cinquè.

Un cop suspès el Raid, el president del jurat, el delegat tècnic, el president de la comissió veterinària i el comitè organitzador signaven un comunicat oficial, amb el següent text:

"La resta de la prova de resistència d'avui ha estat cancel·lada a causa d'una combinació potencialment perillosa de calor i humitat, i les condicions del terreny després de les fortes pluges d’aquesta tarda. La decisió de cancel·lar, que està d'acord amb el Reglament General de la FEI, en el seu Article 109.12, va ser presa unànimement entre el President del Jurat de Camp, el Delegat Tècnic i el president de la Comissió Veterinària i el Comitè Organitzador.

La decisió també està en línia amb el Codi de Conducta de la FEI per al benestar del cavall, que estableix: c) Clima extrem: les competicions no han de tenir lloc en condicions climàtiques extremes que puguin comprometre el benestar o la seguretat del cavall ".

El president de la Comissió Veterinària, Thomas Timmons, ha manifestat que "va ser una decisió difícil de prendre, però es va fer pensant en el benestar dels genets i dels cavalls, ja que les condicions aquesta tarda després de la pluja van provocar nivells extremadament alts de humitat, combinada amb l'augment de calor, pel que considerem insegur continuar ".

 Declaracions del cap d'equip d'Espanya, Ignasi Casas

La RFHE ha publicat al seu web una nota oficial en relació a la suspensió del campionat, així com la reclamació presentada davant la FEI. A continuació us deixem l'enllaç

 Noticia RFHE
Escribir un comentario


Código de seguridad
Refescar

logo

Federació Catalana d’Hípica
CASA DE L'ESPORT
Rambla Guipúscoa, 23-25,
4a planta, porta E
08018 - Barcelona

Color I Color II Color III Color IV Color V Color VI