Bruna Pujols, Campiona d’Espanya de Raid Jr & JJ 2020

  • Published in

120309767 3059849847455071 6626372535443316388 oBruna Pujols va guanyar el Campionat d’Espanya de Raid Júnior y Joves Genets 2020 amb “Qualif du Poncelet”. Jana Oms amb “JM Diminuta” va ser medalla de plata y Aina Casas amb “Disparate”  es va penjar el bronce.

El passat dissabte 26 de setembre es va celebrar a Vic el Campionat d'Espanya de Joves Genets 2020. Dels 37 binomis que prendrien la sortida, només 20 aconseguirien finalment completar la competició bo i superant tots els controls veterinaris.

Catalunya va estar representada per 24 genets, i a nivell d'equips, l'equip català va estar integrat per Bruna Pujols, Jana Oms, Clàudia Perez, Marc Vila i Laia Soy i com a Cap d'Equip Bernat Casals.

Des de primera hora va quedar clar que seria una competició molt dura amb el primer grup, amb 4 dels integrants de l'equip català, rodant a 21km/h tot i l'orografia muntanyosa del raid. En aquest primer Control Veterinari entrava primera Bruna Pujols amb Qualif du Poncelet, mentre que queien eliminades per coixesa Laia Soy amb Farina Mir de l'equip català, així com també algun dels altres favorits de la cursa. L'alta velocitat marcada fins al moment també faria que el grup capdavanter es dividís en 2 degut als diferents temps de recuperació.Podio Equipos Cto Espana Junior 2020 2

La segona volta seria una mica accidentada i donaria més emoció a la cursa, doncs el primer grup, amb 3 dels integrants de l'equip català es perdria i cediria més de 10 minuts al grup perseguidor. De manera que varen haver de demanar un esforç extra als seus cavalls per tal de recuperar una part del temps perdut. Així doncs en aquesta segona fase, el lideratge del Campionat passava a Gerard Casadessús, que rodant a 19,8km/h i juntament amb Raquel Costa i Emma Solé havien aconseguit capgirar una cursa que en el primer control se'ls havia posat molt complicat...

Ja entrada la 3ª fase, els cavalls començaven a notar l'esforç de l'alt ritme de cursa. Així Marc Vila s'havia de retirar a mig recorregut, mentre que Clàudia Pérez també queia al control veterinari per una coixesa del seu cavall... Eren males notícies per l'Equip Català, que cedia el lideratge de la competició per Equips a Andalusia, i veia com se li complicaven molt les opcions de revalidar l'Or per equips. En aquesta ocasió era Aina Casas amb Disparate, qui rodant a una velocitat mitja de cursa de 19,1km/h passaven a liderar la prova individual.

Tanmateix, els nostres joves genets van demostrar una vegada més l'esperit competitiu de l'esport Català i van saber-se sobreposar a una situació adversa i donar-li el tomb. Així doncs, Bruna Pujols amb Qualif du Poncelet i Jana Oms amb JM Diminuta, van sortir a per totes bo i aconseguint les medalles d'Or i Plata individuals respectivament per l'equip Català, així com també la Medalla d'Or per equips per Catalunya, a una velocitat mitja final de 19km/h. 

La Medalla de Bronze individual acabava sent per la també amazona catalana Aina Casas amb Disparate, amb una velocitat mitja final de 18,9km/h. Mentre que les medalles de Plata i Bronze per equips, acabarien anant als Equips de la Comunitat Valenciana i d'Andalusia, respectivament.

Escribir un comentario


Código de seguridad
Refescar

logo

Federació Catalana d’Hípica
CASA DE L'ESPORT
Rambla Guipúscoa, 23-25,
4a planta, porta E
08018 - Barcelona

Color I Color II Color III Color IV Color V Color VI