Sant Marti Vell va acollir l’últim nacional de doma del any

  • Published in

anna sristova san jorgeDurant el cap de setmana 19 i 20 de desembre 2020 s'ha realitzat a les instal·lacions del CAVA un concurs de doma clàssica nacional categoria 2 estrelles.

Donada l'actual situació sanitària que estem vivint, la normativa actual únicament ens permet realitzar concursos de categoria nacional. Des del CAVA s'han pres totes les mesures sanitàries complint els protocols indicats des de la RFHE i la FCH així com la normativa sanitària de la Generalitat de Catalunya. La presidència del concurs ha anat a càrrec de jutge internacional de 5 estrelles Don Francisco Guerra Díaz i han actuat com a vocals Marta Condeminas Triggsy, Bàrbara Regàs Grillot i Maria José Vignau, com a delegada hem comptat amb la presència de Meritxell Agramunt.

Dissabte 19

La jornada  a les 9h amb bon temps i un ambient molt positiu ja que els participants tenien moltes ganes de poder competir a les pistes. La prova reservada als poltres de 4 anys ha tingut un sol participant, però amb moltíssima qualitat en els tres aires, Lord Sunshine muntat per Lucas Elías Lara amb una mitjana de 80,200%. En la categoria reservada als poltres de 5 anys ha quedat en tercera posició Juan Antonio Pérez Pulido amb el poltre Seni Usio III, cavall de el ferro de la coneguda eugassada Senillosa i propietat de la Yeguada Morán. En segona posició Olaia Aguilar Marimón muntant a Keano 1 KWPN castrat castanyer, poltre que destaca per un galop molt ampli i expressiu. La guanyadora d'aquesta prova ha estat la madrilenya establerta a Catalunya des de fa anys Paloma Parga Manzano amb el seu company a la pista KWPN Kadanz obtenint una mitjana de 76,00 €.

La prova reservada als 6 anys ha tingut un sol participant Jesús Àngel Moreno que ha guanyat la prova amb el cavall de Pura Raça Espanyola fill de Seni Pelegrí Seni Urani II ferro i propietat de Yeguada Senillosa. Dos participants han estat a la pista competint en el nivell reservat a cavalls de 7 anys, en segona posició Agustí Elías Lara muntant a Jamaico III i guanyador d'aquesta prova Juan Antonio Pérez Pulido amb la munta de Seni Alazán propietat de Yeguada Moran i criat per Yeguada Senillosa amb una mitjana de 68.572%.

En el nivell Clàssica 1 han participat 5 binomis en què la tercera posició ha estat per a Pol Escriu Sagristà muntant a l'egua Aroma de Aristos. Segona posició per Diana Ostariz Oliver amb Herald, 1 castrat Oldemburgo castanyer de l'2012. Ha guanyat la prova el cavall d'Andrea Méndez Pavillard d'al 2011 anomenat Belo Roma amb una mitjana de 66,0485%. Patricia Lorente Martí ha estat l'única participant en la categoria YR amb el hannoveriano Don Test de l'2006 (67.255%)

La categoria més concorreguda del matí de dissabte dia 19 ha estat el nivell Sant Jordi amb 9 binomis participants. Tercera posició en aquesta prova per l'egua KWPN Hortense Casa muntada per Laia Aguilar, en segona posició Verónica Riera Moya muntant el KWPN Erato D i guanyadora indiscutible de l'egua Anna Aristova muntant a el fill de Furstenball Fitz Gerald 5 amb el qual ha obtingut una mitjana de 71,471%.

Itziar Alonso Fuentes ha participat amb el poni alatzà Groeze 's Rakker aconseguint una mitjana final de 74,334%. En la categoria ponis equips ha participat Milena Moral Pastura amb el Poni Floridor obtenint una mitjana de 67,048%

La prova més esperada durant la jornada d'avui ha estat sens dubte la de nivell Gran Premi en què hi ha hagut 6 participants, els germans establerts a Can Alzina Lucas i Agustí Elías, Paloma Parga Manzano, Magí Mateu López i la reina de la doma Clàssica Beatriz Ferrer-Salat Serra Di Migni.

Beatriz Ferrer-Salat Serra Di Migni muntant a l'KWPN castrat Elegance ens ha mantingut en suspens durant tota la reprise per la seva precisió en els exercicis i l'elegància que tots coneixem, destacar les sèries molt cuidades i amb una rectitud de llibre així com els exercicis de piaffé i passage aconseguint puntuacions de 9. Durant tota la reprise ens ha demostrat una gran compenetració entre cavall i genet aconseguint en la prova una mitjana de 76,413%. En segona posició Agustí Elías Lara muntant al PRE Altaneiro obtenint una magnífica mitjana de 70,978%. En tercera posició Magi Mateu Lopez muntant al PRE de capa tord Duncan IV amb el qual ha obtingut una mitjana final de 67,572%.

Diumenge 20

La jornada va començar a les 9,30h amb una mica d'aigua, encara que no ha impedit que el transcurs de totes les proves es complissin segons l'horari previst. Tant genets com amazones estan amb la motivació molt alta i amb ganes de provar les seves muntures a les pistes de competició per segon dia consecutiu. La prova reservada als poltres de 4 anys ha tingut un sol participant, Lord Sunshine muntat per Lucas Elías Lara avui ha obtingut una mitjana una mica superior de 81,200% demostrant de nou una gran qualitat en els tres aires. En la categoria reservada als poltres de 5 anys ha quedat en tercera posició Juan Antonio Pérez Pulido amb el poltre Seni Usio III obtenint una mitjana de 72,200%, cavall propietat de la Yeguada Morán i de el ferro de la coneguda eugassada gironina Yeguada Senillosa. En segona posició ha repetit Olaia Aguilar Marimón muntant a Keano 1 KWPN castrat castanyer obtenint una mitjana de 75,700%. Aquest poltre destaca per un galop molt ampli i expressiu. Repeteix primera posició en aquesta prova Paloma Parga Manzano amb el seu company a la pista KWPN Kadanz obtenint avui una mitjana de més de 4 punts d'ahir un 80,400%.

En la categoria dels 6 anys ha repetit victòria Jesús Àngel Moreno amb el cavall de Pura Raça Espanyola fill de Seni Pelegrí Seni Urani II ferro i propietat de Yeguada Senillosa obtenint una mitjana de 71,300%. En el nivell reservat a cavalls de 7 anys ha repetit victòria Juan Antonio Pérez Pulido amb la munta de Seni Alazán propietat de Yeguada Moran i criat per Yeguada Senillosa.

5 binomis han participat en la categoria Clàssica 2, en el qual la tercera posició avui ha estat per Melanie Caballero muntant a Robalo. La segona posició avui ha estat per a Andrea Méndez Pavillard que a lloms de Belo Roma ha obtingut una mitjana de 66,607%. Diana Ostariz Oliver amb Herald, un cavall Oldenburgo que demostra molta força i qualitat ha obtingut la primera posició amb una mitjana gairebé fregant a l'70%. Avui ens ha ensenyat una prova molt neta i fluïda que li ha donat la victòria en aquesta categoria.

En la categoria Juvenils la classificació final d'avui diumenge ha estat la següent, tercera posició per Ferran Rutllan muntant a Dinant, segona posició per a Laia Canut Arenós muntant a Frida Gold i guanyadora de la prova Janna Raya López que ha obtingut una magnífica mitjana de 72,402 %. Patricia Lorente Martí ha estat de nou l'única participant en la categoria YR amb Don Test, avui ha obtingut una mitjana de 61,323%.

5 participants han competit en la categoria Sant Jordi. La tercera posició en aquesta prova ha estat per l'egua Hortense Casa muntada per Olaia Aguilar obtenint una mitjana de 65,539%, en segona posició Paloma Parga Manzano amb Rocky Llegeix amb una puntuació de 67,402%. La guanyadora indiscutible d'aquesta prova ha estat Beatriz Ferrer-Salat muntant al seu cavall Rosini. Una prova sense errors i amb molta expressivitat l'han col·locat en una indiscutible primera posició amb una mitjana de 71,226%.

Itziar Alonso Fuentes ha participat en la categoria infantils individual amb el poni "D" Groeze 's Rakker aconseguint una mitjana final de 71,668%. En la categoria Ponis ha participat un sol binomi, Milena Moral Pastura amb el seu Poni Floridor amb el qual ha obtingut una mitjana final de 66,847%.

En la categoria Gran Premi avui hem comptat amb 4 binomis, Paloma Parga amb Ferga Belha, Lucas Elías amb els seus dos cavalls Jabonero LIII i Crespo i Magi Mateu amb Duncan IV. La primera posició d'aquesta categoria Gran Premi ha estat per Magí Mateu López muntant a l'PRE Duncan IV amb el qual ha obtingut una mitjana de 68,152% sortint molt satisfet de la seva prova. En segona i tercera posició en la prova Gran Premi s'ha col·locat Lucas Elías que aconseguia la segona posició amb Jabonero LIII i es col·locava en tercera posició amb Crespo.

La prova més esperada durant la jornada d'avui ha estat sens dubte la de nivell Gran Premi Especial en la qual hem pogut gaudir d'una reprise de Doma Clàssica amb un altíssim nivell tècnic. Beatriz Ferrer-Salat Serra Di Migni ens ha delectat amb una prova obtenint una mitjana de 79.078%. La nostra reina ha rebut elogis de tots els jutges ja que se l'ha vist en plena forma i molt compenetrada amb el seu cavall Elegance demostrant gran qualitat en els exercicis de més dificultat com el piaffé i el passage. És un veritable plaer i un luxe tenir a Beatriz Ferrer a les nostres pistes, sempre és motiu d'orgull per a nosaltres, un referent indiscutible del nostre esport.

Durant tot el cap de setmana hem comptat amb el servei de restaurant i menjars a càrrec de Creps & Events que ens ha delectat amb tota mena de creps.

Sens dubte ha estat un cap de setmana molt esperat per a molts on hem pogut gaudir de nou d'aquest magnífic esport a l'aire lliure. Ens queda agrair a tots els genets, amazones i acompanyants la seva cooperació en tot moment per al compliment de les normes sanitàries, ells són els veritables protagonistes en aquesta pel·lícula de la doma clàssica a Espanya de la qual tots formem part. Amb aquest concurs vam finalitzar la competició aquest any 2020 al CAVA, molt complicat per a molts, però amb moltes ganes que arribi el 2021 per poder seguir gaudint d'aquest magnífic esport. Només ens queda desitjar-vos a tots unes molt, molt bones festes a tots.

Esperem veure-us de nou a les pistes de competició al 2021!

Fotos:Ariadna Pou Alvarez (@ ris.photos)

Font: CAVA

MASET
MAGIMATEU
LUCASELIAS4NOS
juecescava1
JUECESCAVA
entregatrofeos
beaelegance1
BEAELEGANCE
annasristovasanjorge

Escribir un comentario


Código de seguridad
Refescar

logo

Federació Catalana d’Hípica
CASA DE L'ESPORT
Rambla Guipúscoa, 23-25,
4a planta, porta E
08018 - Barcelona

Color I Color II Color III Color IV Color V Color VI